Warmtepompboiler met ventilatie

De moderne ventilatiesystemen zorgen niet alleen voor verse lucht en frisse leefomgeving, ze kunnen ook een belangrijke bijdrage levern in energiebesparing. In de klassieke ventilatiesystemen met geopende ramen of roosters gaat veel energie verloren door het af ge blazen naar buiten. Middels een ventilatieunit met warmtepompboiler kan er meer dan 80% van die energie worden opgevangen en opgeslagen in een tapwatervat.

De systemen zijn uitgevoerd met een complete gebruiksklare ventilatie installatie middels een stille ventilator. De resterende energie in de afgezogen lucht wordt middels een warmtepomp eruit gehaald en in een boiler gevoerd. Het water in de boiler wordt opgewarmd tot een temperatuur van bijvoorbeeld 55°C en kan in een woning de volledige warmwatervoorziening dekken.

Diverse uitvoeringen met diverse soorten en maten aan boilers en afzuigcapaciteiten zorgen ervoor dat er voor een 2-persoons huishouden maar ook voor een 6-persoonshuishouden oplossingen bestaan om ventilatiewarmte her te gebruiken als warmttapwater. Ook kan er gecombineerd worden met een zonnecollectorsysteem of eventueel een elektrische spiraal als naverwarming. Zowel voor nieuwbouw als renovatie zijn er passende systemen denkbaar.

Meer informatie:

stiebel-eltron