Warmtepomp storing Enschede

Elke warmtepomp installatie kan een storing krijgen, ondanks dat warmtepompen zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Warmtepomp Service Noord Nederland levert haar diensten in heel Noord Nederland, ook in de regio Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Borne, Haaksbergen en Losser.

Wij hebben kennis van en ervaring met verschillende fabrikanten en typen warmtepompen.
U kunt onze storingsdienst bereiken (onder kantoortijden) via 0521 535 220.

Zorgt u ervoor dat u zoveel mogelijk informatie over de storing en uw warmtepomp paraat heeft:

  • Merk warmtepomp en type(nummer)
  • Jaar geïnstalleerd
  • Eventueel code foutmelding

Buiten kantoortijden kunt u ons een storingsformulier sturen. Omschrijft u daarin zo duidelijk mogelijk de storing en geeft u dezelfde informatie als hierboven. De volgende werkdag nemen wij contact met u op en maken een afspraak om zo snel mogelijk de storing te verhelpen.

 

Voor onze tarieven kijkt u op de tarieven pagina.

Storing

Als een warmtepomp in storing valt wordt dit vaak zichtbaar door een rode led die brandt of knippert op het toestel. In deze moderne tijd blijft het vaak niet bij een rode led maar zal het display ook een cijfer of informatie over het type storing weergeven.
Helaas is er, naast de rode lamp,  eigenlijk geen standaard met betrekking tot codering van storingen, elke fabrikant doet dit op eigen wijze, wat ook geldt voor de bediening van een display, dat is per fabrikant / toestel  anders. Als er echter een storingscode te zien is, kunt u vrijwel altijd in de gebruikers- of installateur handleiding terug vinden wat voor type storing het betreft. Elke zich zelf respecterende fabrikant neemt een korte storing handleiding op in haar documentatie.
Raadpleeg dus altijd even de handleiding in geval van storing.

Begint u altijd met het kort noteren van de storing informatie: Bijvoorbeeld:   28-9-2016 de LED is rood en er knippert een cijfer ‘2’.  Deze informatie is later belangrijk voor ons (de installateur) (natuurlijk zijn er ook al warmtepompen die deze geschiedenis zelf opslaan in een zgn.  log file, maar toch noteert u de storing, ook een log file kan verloren gaan.

(bron: Warmtepomp-weetjes.nl)